2009-12-30 12:57:31• hírek • Parajdi Andrea

Van koalíció, van pénz

Mondhatnánk úgyis, hogy megvan a kormánykoalíció első sikere: a kedd délutáni kormányülésen öt millió lejt utaltak Szatmár megye számára, amelyet szociális segélyekre hasznosítanak.

December elején a Szatmár Megyei Tanács minden település polgármesterét arra kérte, hogy összesítsék és készítsenek egy átlátható jelentést arról, hogy a közigazgatásuk alá tartozó térségekben hányan jogosultak szociális segélyekre, és mennyi pénz hiányzik még ezek kifizetéséhez. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a szűkös költségvetés megyeszerte akadályozta a szociális segélyek biztosítását.

Miután a Szatmár Megyei Tanács összesítette a hiányzó pénzeket, hét millió lejt kért a kormánytól erre a célra. A december 29-i kormányülésen előterjesztett kérdésről pozitívan határoztak, bár a kért hétmillió lej helyett ötmilliót különítenek el, még így is nagyban segítik a helyi szociális háló fenntartását - mondta lapunknak Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács sajtóreferense, aki azt is hozzátette: a kormány operatív intézkedését elkönyvelhetjük akár az első kormánykoalíciós sikernek is, amelynek vélhetően a jövőben még több pozitív hatása lesz Szatmár megye tekintetében is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: